CV
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda matematik eğitimi profesörüyüm. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini aynı üniversitede tamamladım. 2000 yılından bu yana öğretmen eğitimi ve matematik eğitimi araştırmalarıyla aktif olarak ilgilenmekteyim.
Yirmi yılı aşkın süredir lisans ve lisansüstü düzeyde çok çeşitli dersleri yürüttüm. Bu dersler özellikle "okul matematiğinde ispat ve ispatlama, matematik ve sanat, araştırma yöntemleri, araştırma tasarımı, matematik öğretiminde okul dışı öğrenme ortamları, matematik sınıflarında dil ve iletişim, söylem analizi, matematik ve oyun gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır.
Somut materyaller aracılığıyla matematiksel düşünmeyi yapılandırmayı amaçlayan “Aparatlı Matematik Problemleri (MathAProblem(s) - MAPs)” adlı özgün bir öğretim yaklaşımının geliştiricisiyim. Bu alandaki ilk kapsamlı katkımı 2019 yılında yayımladığım “Aparatlı Matematik Problemleri Öğrenme Seti. Matematiksel Düşünme Becerisinin Gelişimini Destekleme” ile gerçekleştirdim. O tarihten bu yana MAPs tabanlı öğretim uygulamalarını değerlendiren çeşitli yüksek lisans/ doktora tezlerine danışmanlık yaptım (yapmaktayım) ve çok sayıda öğretmen eğitimi gerçekleştirdim.
2020 yılında "Matematiksel İspat ve İspat Öğretimi. Okul Yıllarında İspat Öğretimini Destekleyen Çok Yönlü Bir Bakış" adlı kitabın editörlüğünü yaptım ve bu kitapta ispat öğretimine derinlemesine bir bakış sunan bazı bölümleri de kaleme aldım.
Ayrıca 2020 yılında aileler için "Matematik Aile Rehberi. Çocuğuma Nasıl Destek Olabilirim?” adlı kitabının genişletilmiş 2. baskısını yayınladım.
Ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda akademik makale ve uluslararası ve ulusal sempozyum/ kongrede bildiri yazarlığı (eş yazarlığı) yaptım.
2017–2023 yılları arasında "Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi" (Çocuk Üniversitesi) müdürlüğünü yürüttüm. Bu görevim süresince genel eğitim kademleri ve üstün yetenekli öğrencilere yönelik eğitim projeleri, öğretmen eğitimleri, yarışmalar, akademik projeler ve matematik olimpiyatlarının organizasyonlarına liderlik ve yürütücülük yaptım.
Temel araştırma alanlarım arasında,
* Matematik eğitiminde ispat ve ispat öğretimi,
* MAPs çözme ve kurma süreçlerinin çok yönlü analizleri,
* Okul içi ve dışı matematik öğrenme ortamları ve öğrenme sürecine etkileri,
* Matematik sınıflarında dil ve iletişim, söylem çözümlemesi,
* Matematik ve oyun etkileşimi,
* Etkinlik (task) temelli matematik öğretimi yer almaktadır.
Uzunca bir süredir okul sistemi bağlamında matematik öğretimine katkı yapmak amacıyla kişisel bir yüksek ilgi alanı olarak “matematik laboratuvarları / matematik köşeleri” ve bölgesel ya da ulusal düzeyde kurulabilecek “matematik müzeleri” hakkında araştırma ve tasarım süreçlerine yönelik tez danışmanlığı, okullara danışmanlık desteği ve bildiri sunumları yapmaktayım. Hayalim ülkemizde özgün, nitelikli ve işlevsel yapıda çok sayıda matematik laboratuvarının ve müzenin kurulduğuna şahitlik etmek ve bunların matematik öğrenme sürecine yapacağı katkıları gözlemleme şansı yakalayabilmektir.
Akademik ve diğer çalışmalarımın ötesinde, pek çok meslektaşım gibi matematiği her yaştan öğrenci için daha ulaşılabilir, anlamlı ve ilgi çekici hale getirmeye çabalıyorum.

Dersler (Courses)
(*) Matematik öğretiminde okul dışı öğrenme ortamları
[Out-of-school learning environments in mathematics teaching]
(*) Matematik sınıflarında iletişim
[Communication in mathematics classrooms]
(*) Lise matematik öğretim programları
[High school mathematics curriculums]
(*) Matematik eğitiminde ispat ve ispatlama
[Proof and proving in mathematics education]
(*) Matematik eğitiminde araştırma yöntemleri
[Research methods in mathematics education]
(*) Matematik ve oyun
[Mathematics and game]
(*) Matematik ve sanat
[Mathematics and art]
(*) Matematik eğitiminde söylem analizi uygulamaları
[The practices of discourse analysis in mathematics education]
(*) Matematik eğitimi araştırmalarında yöntemsel tasarım ve uygulamalar
[Methodological design and applications in mathematics education research]
Eğitim
2006-2010
Dokuz Eylül Üniversitesi
Dr. (PhD)
DEÜ, Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki (lise) matematik eğitimi programında doktora eğitimimi tamamladım. Tez başlığım: "Ortaöğretim matematik programının temel ögeleri çerçevesinde öğrencilerin ispat kavramına yönelik matematiksel bilgilerini nasıl düzenlediklerinin söylem çözümlemesi ile belirlenmesi" dir.
2000-2003
Dokuz Eylül Üniversitesi
YL (MSc)
DEÜ, Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki (lise) matematik eğitimi programında tezli yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Tez başlığım: "Ortaöğretimde oyunlar ve etkinlikler ile matematik öğretimine ilişkin öğretmen adayları ve öğretmenlerin görüşleri" dir.
1996-2000
Dokuz Eylül Üniversitesi
Lisans (Undergraduate)
DEÜ, Buca Eğitim Fakültesi, Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı'ndan birincilik ile mezun olarak lisans eğitimimi tamamladım.